ACTUALIZARE 21:24 Premierul Viktor Orban a anunțat duminică o serie de stimulente fiscale și de creditare pentru familii, ca parte a eforturilor guvernului de la Budapesta de a stimula natalitatea, informează Reuters.


Printre măsuri se numără extinderea unui program de credite imobiliare subvenționate pentru familiile cu cel puțin doi copii, pentru cumpărarea de locuințe vechi; subvenții pentru achiziționarea de automobile; anularea impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puțin patru copii. Femeile sub 40 de ani care se căsătoresc prima dată pot beneficia de un împrumut de 10 milioane de forinți (circa 31.000 de euro); o treime din datorie se va șterge la nașterea celui de-al doilea copil, iar creditul va fi considerat rambursat la nașterea celui de-al treilea copil. 

„Acesta este răspunsul pentru unguri, nu pentru imigrație”, a spus Orban în discursul său anual privind starea națiunii. El a arătat că „în Europa se nasc din ce în ce mai puțini copii. Pentru Occident, răspunsul este imigrația. Pentru fiecare copil în minus, trebuie să vină altul, iar atunci cifrele vor fi în regulă.” ”Numai că noi nu avem nevoie de numere. Avem nevoie de copii unguri”, a explicat premierul.

Știrea inițială

Premierul ungar, Viktor Orban, va susține duminică al zecelea discurs al său despre starea națiunii, în contextul în care partidele de opoziție se vor aduna, tot astăzi, pentru a organiza un nou protest față de regimul său.

Potrivit BBC, se așteaptă ca  Orban să anunțe măsurile pe care guvernul le va lua pentru a inversa declinul numărului populației, printre care se numără o serie de relaxări fiscale și acordarea de împrumuturi cu dobândă redusă cuplurilor de tineri căsătoriți care promit să aibă cel puțin doi copii.

În cadrul discursului despre starea națiunii, premierul Viktor Orbán va prezenta „Planul de Acțiune pentru Protecția Familiei”, care are un precedent și care, dacă este posibil, va continua, a declarat un oficial din guvernul maghiar.  Gergely Gulyás și-a exprimat speranța că măsurile pe care le are în vedere Cabinetul ungar vor crește dorința oamenilor oamenilor de a avea copii și vor duce la o îmbunătățire a situației demografice.
 
Presa maghiară notează că una dintre cele mai de succes politici derulate de Guvernul de la Budapesta se referă la familie, care a primit o atenție deosebită începând din 2010. În ultimii șapte ani au fost dublate alocările financiare către acest domeniu, ajungându-se la două mii de miliarde de forinți anual, adică 4,9 % din PIB. În comparație, acest procent este în medie aproape jumătate – 2.55 % – în restul țărilor Uniunii Europene.

Statul maghiar ajută familiile să împace obligațiile față de muncă și față de familii prin diverse programe, printre susținerea maternității, concedii de creștere copil plătite, deduceri fiscale pentru familii, alocații pentru cumpărarea de locuințe, alocații pentru tinerele cupluri care doresc să se căsătorească, bonuri de vacanță, tabere pentru copii și altele.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews