ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că 2018 va fi anul restabilirii voinței populare în Europa, adăugând că europenii nu doresc să trăiască sub amenințarea terorismului, relatează agenția MTI.

Premierul ungar a avut o întrevedere în Bavaria cu Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale, iar cei doi au susținut o conferință comună de presă.

„Voința populară este univocă. oamenii nu doresc să trăiască sub amenințarea terorismului, doresc siguranță publică, apărarea granițelor și scoaterea în afara Spațiului Schengen a acelor persoane care nu au motive să trăiască acolo. Aceste persoane să fie duse înapoi acolo, unde își pot reîncepe viața”, a subliniat premierul Ungariei.

„Noi ne-am situat de la început pe poziția protecției frontierelor și a respectării Acordului de la Schengen. Poziția noastră a fost fondată pe acest acord. De exemplu am construit un gard și am consolidat protecția frontierelor, chiar și când în Europa mai existau locuri unde haosul și absența legalității erau sărbătorite”, a precizat Orban, adăugând că 2018 va fi anul restabilirii voinței populare în Europa.