ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unei conferințe conservatoare organizate la Budapesta, premierul Ungariei a numit liberalismul un „virus” și a lansat un apel la mobilizare mondială împotriva „elitelor progresiste”.

Conferința pentru Acțiune Politică Conservatoare, care se desfășoară timp de două zile – joi și vineri – la Budapesta, și la care participă numeroși invitați din străinătate, se dorește o replică a faimoaselor CPAC ale Republicanilor americani.

Printre secțiunile în care au fost organizate dezbateri se numără de exemplu unele ca „Faceți copii nu război” sau „Țară interzisă progresiștilor”.

Viktor Orban, primit cu ovații, a susținut un discurs incendiar. El a afirmat că Ungaria a devenit „cunoscută în lume” pentru intransigența politicilor sale anti-imigrație și anti-progresiste.

El le-a dezvăluit participanților din străinătate o rețetă simplă pe care să o aplice și la ei acasă, pentru a scăpa de „virusul liberalismului”:

„Nu imigrație, nu gen, nu război.”

Premierul ungar a adăugat:

„Ungaria este de fapt un incubator unde experimentăm viitorul politicilor conservatoare. Ungaria este locul unde nu doar am vorbit să îi învingem pe progresiști și pe liberali și să provocăm o schimbare politică creștină conservatoare, ci am și făcut-o în realitate.”

Orban s-a prezentat pe sine ca un exponent al „democrației iliberale”, ca un apărător al creștinătății europene împotriva imigranților islamici, a progresiștilor și a „lobby-ului LGBTQ”.

Nu trebuie uitat că, în 2021, guvernul Orban a interzis propaganda homosexuală sau transgender în presă, școală ori alte medii publice.

(O măsură similară a luat și Vladimir Putin în Rusia.)

În discursul său de joi, Orban a afirmat că liberalismul urmărește să degradeze națiunile, lucru care a făcut ca Occidentul să rămână în urmă față de Asia, atât în privința indicatorilor demografici cât și economici.

„Mișcarea Woke și ideologia de gen sunt exact ce au erau comunismul și marxismul. Au rupt în mod artificial națiunea în minorități cu scopul de a declanșa conflicte între grupuri.”

Conferința CPAC Ungaria este o dovadă că Orban dorește să împrumute modelul de organizare al dreptei conservatoare americană.

De altfel, Orban este un mare admirator și susținător al lui Donald Trump.

Joi, la Budapesta, Orban a declarat:

„Sunt convins că dacă Donald Trump ar fi fost președinte astăzi, nu ar fi fost război în Ucraina sau în Europa. Domnule președinte, întoarceți-vă, faceți America măreață din nou și aduceți pacea înapoi în Europa!”