ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria va instala gardul menit să blocheze fluxul de imigranţi, la frontiera cu Serbia mai devreme decât se preconiza anterior. Astfel, gardul de patru metri înălţime şi cu o lungime de 175 de kilometri va fi gata până la 31 august, a anunţat premierul Viktor Orban, relatează Le Monde, conform Gândul.

"Gardul va fi construit până la 31 august. Toate celelalte termene nu sunt valabile", a declarat sâmbătă Viktor Orban la Băile Tuşnad, în România, citat de MTI.

Lucrările la acest gard de sârmă au început la jumătatea lui iulie, într-o secţiune de probă. Gardul are menirea să împiedice imigranţii şi solicitanţii de azil să intre în Ungaria, un stat membru UE, de unde încearcă, ulterior, să ajungă în alte state membre ale Uniunii, prin Austria şi Germania. Cea mai mare parte dintre ei provin din Irak, Afganistan, Siria şi ţări africane.

Parlamentul ungar a înăsprit recent condiţiile în care este acordat azil şi în care este autorizată menţinerea imigranţilor în tabere. Potrivit lui Orban, "imigraţia ilegală este legată de terorism şi antrenează o creştere a infracţionalităţii, inclusiv violuri şi şomaj". "Europa trebuie să rămână a europenilor", a subliniat el.

Anul acesta Ungaria a înregistrat deja peste 80.000 de cereri de azil, faţă de 43.000 câte a înregistrat în decursul lui 2014.