ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Chestiunea principală este în ce măsură Europa și Uniunea Europeană sunt pregătite să se adapteze la noile timpuri, conform lui Viktor Orban, într-un discurs susținut în cadrul unui eveniment.

Europa este lovită de o criză privind competitivitatea, demografia, securitatea și politica externă, a subliniat liderul ungar, adăugând că în ceea ce privește politica externă, Europa abia este capabilă să influențeze evenimente care au loc în regiune, de pildă conflictele din Siria și Ucraina. Premierul a insistat că această creștere economică a Europei nu va fi peste 1-2% în următorii ani, iar Europa a fost relevantă pe plan mondial, dar acum a devenit o putere regională, informează Știripesurse.

„Europa își va pierde statutul de jucător global și va deveni un jucător regional, iar în curând se va lupta să rămână o putere regională", a mai declarat Orban.

Premierul ungar a spus totodată că Europa își concentrează forțele pe obiective greșite, susținând că aceasta nu a reușit să își îndeplinească niciunul dintre planuri și a devenit „sclava ideii utopice' a unei 'Europe supranaționale”.

El a afirmat de asemenea că nu există un singur popor european, ci doar popoare europene, adăugând că Europa a fost puternică doar atunci când a avut centre multiple de putere.

"Trebuie să ne pregătim pentru o lume multipolară", a spus Orban în discursul său intitulat 'Europa în 2017'. "Nu există un singur model de salvare", a declarat el, argumentând că în loc de acorduri multilaterale, ar trebui pus mai mult accentul pe relațiile bilaterale.

„Lucrurile merg prost la Bruxelles, iar direcția spre care se îndreaptă este greșită”, a mai insistat el.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews