ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai mulți dintre imigranții sosiți clandestin în Europa nu sunt refugiați, ci persoane care vin în Uniunea Europeană doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat joi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban.

"Europa nu trece acum printr-o criză a refugiaților, pentru că cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați (...) Unii sunt într-adevăr refugiați, dar mulți alții nu fug de război și persecuții, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun", a apreciat Viktor Orban după întrevederea avută cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmit agențiile Reuters, DPA și MTI, citate de Agerpres.

"Dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că țările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la granițele Europei", lucru ce ar putea să însemne "sfârșitul Europei", a avertizat șeful executivului ungar. "Există un număr tot mai mare de imigranți care nu provin din zone de război și sursa acestora este nelimitată", a subliniat el. 

Drept urmare, Orban consideră că în acest moment prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie restabilirea controlului asupra frontierelor sale externe, iar orice alte măsuri ar trebui discutate într-o etapă ulterioară.