ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul ungar Viktor Orban a declarat că nici guvernul său și nici el nu-i consideră pe musulmanii care sosesc în Europa drept refugiați musulmani, ci o "forță invadatoare musulmană", migranți economici în căutarea unei vieți mai bune, într-un interviu publicat luni de ziarul german Bild, citat de agențiile de presă MTI și EFE.

„Noi nu-i considerăm pe acești oameni drept refugiați, ci o forță invadatoare musulmană”, a afirmat Orban, întrebat despre motivul pentru care Ungaria refuză să primească solicitanți de azil.

Potrivit premierului ungar, în drumul lor spre UE, aceștia traversează patru țări care „nu sunt la fel de bogate ca Germania”, dar sunt sigure și în care nu trebuie să "fugă pentru a-și salva viața".

„Deja, în această călătorie nu se luptă pentru viața lor. Acest lucru arată că sunt imigranți economici care doresc pur și simplu o viață mai bună”, spune el.

Cei care au ajuns la frontiera cu Ungaria în 2015 au intrat în țară în mod ilegal și acesta "nu a fost un val de refugiați, ci o invazie", a spus el. „Nu am înțeles niciodată cum Germania, un exemplu de disciplină și stat de drept pentru noi, a putut saluta intrarea ilegală în masă, anarhia și haosul ca pe ceva bun”, a afirmat Viktor Orban.

Din punct vedere politic, migrația este o problemă a Uniunii Europene; din punct de vedere sociologic, este o problemă germană, consideră premierul ungar. Toți migranții au ca țintă Germania pentru că "vor o viață germană", a insistat el.

În interviu, Orban insistă că Ungaria are dreptul să refuze să primească musulmani, întrucât aceasta este o chestiune de suveranitate și identitate culturală. "Trebuie să ne menținem prerogativa de a decide cine poate să trăiască pe teritoriul ungar", a adăugat el.

Premierul ungar și-a reiterat în context respingerea multiculturalismului, despre care a spus că nu este altceva decât o iluzie.

„Credem că un număr mare de musulmani duce la formarea unor societăți paralele, pentru că societatea creștină și societatea musulmană nu se vor interconecta niciodată”, consideră el. „Multiculturalismul este doar o iluzie. Nu vrem așa ceva!”, a pledat Orban.

În opinia sa, soluția la criza migranților nu este de a-i distribui ilegal pe întregul teritoriu al UE, ci de a veni în ajutor acolo unde sunt probleme.