ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valul de migranți ilegali ar putea fi oprit în afara Uniunii Europene dacă Italia își va schimba poziția privind migrația, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, înaintea unui summit informal al UE în Malta, relatează MTI.

În opinia premierului ungar, noul guvern italian ar putea adera la "clubul țărilor care cred că situația este inacceptabilă și migranții ar trebui să fie opriți în afara UE".

Cu ajutorul Italiei migranții ar putea fi returnați în Libia mai degrabă decât să li se permită să intre în Europa, a mai spus Orban. El a avertizat că nu ar trebui ca "migranților să li se permită mai întâi să intre și apoi să se încerce rezolvarea problemelor lor", sugerând că ar trebui să se ofere ajutor acolo unde apar probleme "mai degrabă decât să se permită intrarea problemelor pe teritoriul nostru".

În ceea ce privește noua politică a administrației Trump privind migranții, Orban și-a exprimat surprinderea față de "reacțiile europene nevrotice" în legătură cu interdicția de intrare din SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane. El a afirmat că SUA sunt o țară independentă și, ca atare, are dreptul suveran de a-și defini "propria sa politică externă și asupra frontierelor și migrației".

"Ceea ce gândim noi despre asta nu contează, nu este o problemă europeană. Trebuie să ne concentrăm pe noi înșine, să ne rezolvăm propriile noastre probleme, mai degrabă decât să lansăm judecăți asupra Statelor Unite", a insistat Viktor Orban.