ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria refuză să aplice planurile de relocare a imigranților din UE, nu acceptă cotele obligatorii și nu are de gând să construiască „ghetouri de imigranți” și „lagăre de refugiați”.

Anunțul a fost făcut de premierul Viktor Orban, vineri, cu prilejul summit-ului austro-ungaro-sârb pe tema imigrației, desfășurat la Viena.

Orban a afirmat:

„Nu vom accepta cotele obligatorii, nici obligația de a construi ghetouri și lagăre pentru imigranți. Vom găsi un mijloc juridic și politic pentru a ne asigura că Ungaria nu va aplica această ultimă decizie a Bruxelles-ului.”

Și a adăugat:

„Situația este tristă, însă Ungaria trebuie să se apere singură nu doar împotriva imigranților ilegali și a traficanților de persoane, dar și împotriva Bruxelles-ului, și așa vom face.”

Cu aceeași ocazie, premierul de la Budapesta a lăudat modelul ungar, pe care – spune el - Uniunea Europeană încearcă acum să îl lichideze, în ciuda eficienței sale de a reduce imigrația ilegală.

„Modelul ungar, care este eficient, se bazează pe o idee foarte simplă. Nimănui nu i se permite să intre în Ungaria până când cererea sa de azil nu a fost analizată. Poți să intri doar dacă cererea de azil pe care ai depus-o a primit un răspuns pozitiv. Acesta este modelul ungar, așa funcționează el și cred că ar trebui adoptat de toate țările Uniunii Europene.”

Orban a mai spus:

„Din păcate, acest lucru nu se întâmplă. Acum, a fost adoptat la Bruxelles un regulament care impune cote obligatorii și forțează statele membre să construiască lagăre de refugiați și ghetouri de imigranți. Este ceva rău, doamnelor și domnilor, nu doar pentru Ungaria, doamnelor și domnilor, ci și pentru austrieci.”

Orban a menționat că țara sa se confruntă cu un val de imigranți la granițe și că Uniunea Europeană nu are nici un interes să îl stăvilească.

„Noi nu protejăm doar Ungaria, protejăm întreaga Europă, inclusiv Austria de imigranții ilegali. Anul trecut, am proteja întreaga Europă, de-a lungul întregii frontiere UE. Au fost opriți în total 330.000 de imigranți ilegali. Dintre aceștia, 270.000 au fost opriți la frontiera ungaro-sârbă.”

Declarațiile lui Viktor Orban vin într-un moment când Uniunea Europeană este foarte aproape de a adopta un nou plan de relocare a imigranților în întreaga Europă.

Statele membre care refuză să primească numărul de imigranți stabilit „de la centru” de Bruxelles vor fi obligate să plătească 20.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat.

Orban a făcut declarații similare și în interviul său regulat la Radio Kossuth:

„Deci, ni s-a spus că Ungaria trebuie să pună la dispoziție zeci de mii de locuri pentru imigranți. Acestea vor deveni un ghetou, un lagăr de refugiați, un ghetou pentru imigranți. Resping această idee cu toate mijloacele pe care le am la dispoziție. Și nu avem nici o intenție să aplicăm aceste decizii. O spunem deschis.”

Una dintre vocile cele mai virulente împotriva planului Bruxelles-ului este și europarlamentarul ungar Tamas Deutsch.

Într-un interviu acordat de asemenea Radio Kossuth, acesta a spus:

„Ei (liderii UE) doresc să bage cu forța pe gâtul Ungariei o nouă soluție europeană scandaloasă, motivul fiind că ideologia multiculturală din Europa Occidentală s-a prăbușit, iar Willkommenskultur, practica primirii imigranților cu brațele deschise și unda verde dată imigrației ilegale au avut consecințe dezastruoase.”

El a dat a citat cel mai recent exemplu al falimentului multiculturalismului: Războiul Civil din Franța.