ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria a început vineri dimineața construirea unui gard provizoriu la granița cu Croația pentru a opri afluxul de migranți, a anunțat premierul Viktor Orban, informează Agerpres, citând agenția MTI şi Reuters.

Orban a declarat la postul public de radio Kossuth că gardul urmează să aibă o lungime de 41 de kilometri și că 'linia de apărare preliminară' va fi gata până la sfârșitul zilei.  Şefulu guvernului ungar a a mai adăugat că a trimis deja câteva sute de militari și de polițiști la granița ungaro-croată.

'Trebuie să punem în aplicare aceleași măsuri precum cele de la granița sârbo-ungară', a spus Orban, adăugând: 'Știm cine a organizat atacul împotriva statului ungar dinspre teritoriul sârb'. 


Ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto și omologul său sloven Karl Erjavec și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că autoritățile croate îi trimit pe migranți în Ungaria și Slovenia în loc să le ofere asistență. Cei doi miniștri au apreciat că sistemul de asistență pentru imigranți din Croația a intrat în colaps într-o singură zi.

Croația a închis joi "până la noi ordine" șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranților din Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul țării vecine.  Peste 11.000 de migranți au trecut în ultimele două zile granița croată venind din Serbia.