ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban și-a exprimat joi îngrijorarea față de investigațiile lansate de autoritățile române la adresa unor politicieni maghiari în Transilvania și a apreciat că se înregistrează un regres general în privința drepturilor minorității maghiare din România, relatează Agerpres.

Premierul ungar a luat cuvântul la sesiunea plenară a celei de-a 14-a Conferințe Permanente Ungare (MAERT), desfășurată la Budapesta, și a spus, referindu-se la folosirea limbilor minorităților în România, că drepturile europene ale „comunităților noastre sunt puse sub semnul întrebării”.

Orban a criticat „încetinirea” procesului de retrocedare a proprietăților bisericești și ale comunității maghiare, precum și lipsa de progrese cu privire la folosirea limbii maghiare în învățământul universitar în domeniul medical din România.

Prim-ministrul ungar a anunțat că guvernul de la Budapesta va lansa programe de asistență pentru tinerii întreprinzători maghiari din afara granițelor Ungariei. În acest sens, Orban a solicitat sprijinul membrilor MAERT. Programele respective vor include granturi și împrumuturi.