ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană s-a predat Turciei în criza refugiaților, sub impulsul Angelei Merkel, cu consecințe imposibil de prevăzut - a declarat sâmbătă premierului ungar Viktor Orban, potrivit AFP.

Liderul de la Budapesta a lansat acest atac la adresa cancelarului german într-un interviu apărut sâmbătă în săptămânalul german Wirtschaftswoche, chiar în ziua în care Angela Merkel și mai mulți lideri europeni sunt într-o vizită delicată în Turcia, în cadrul procesului de urmărire a acordului încheiat între Uniunea Europeană și Ankara pe 18 martie, pentru stoparea fluxului de migrație ilegală și pe care Turcia amenință să nu îl mai respecte. 

Prin acest acord dintre Bruxelles și Ankara, impus în principal de Angela Merkel, "suntem predați Turciei. Un astfel de lucru nu este niciodată bun. Securitatea Uniunii Europene nu poate fi pusă în mâinile unei puteri exterioare UE", a spus Orban, citat de Agerpres