ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban a declarat că este nevoie de o nouă Comisie Europeană, cu o altă abordare a politicii privind migrația. Premierul ungar a mai afirmat că zilele actualului executiv UE sunt „numărate” pentru că mandatul îi expiră anul viitor. 
 
„Avem nevoie de o nouă Comisie... cu o nouă abordare”, a spus Orban la radioul public ungar, potrivit Reuters.  Executivul comunitar nu ar trebui să pedepsească țările care își protejează teritoriul de migranți, a mai afirmat premierul ungar, unul dintre cei mai puternici oponenți ai politicii UE privind migrația.
 
Săptămâna trecută, Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu pachetul său de legi intitulat 'Stop Soros', adoptat în iunie și având drept scop de a sancționa „promovarea sau organizarea migrației ilegale'”. Executivul comunitar le-a dat un termen de două luni autorităților ungare pentru a da un răspuns la preocupările Bruxellesului pe această temă.