ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat că a dat ordin pentru construirea unei linii de apărare la granița cu România. El crede că aceasta este singura posibilitate în care poate apăra țara de valul de refugiați care continuă să vină în Europa.

Discuții despre ridicarea unui gard la granița dintre Ungaria și țara noastră sunt de mai bine de jumătate de an, dar oficialii de la Budapesta au spus că îl vor ridica doar dacă este necesar.

”Trebuie să ne întărim liniile de apărare. Apărarea înghite mulți bani. Până acum ne-a costat 85 miliarde de HUF (cca. 275 milioane de euro - n.r.) și putem conta doar pe noi, doar pe portofelul nostru. Am trimis noi contingente militare la granițe, am dispus starea de pregătire în județele Csongrad și Bacs (în sudul Ungariei, n.r.), am cerut ministrului apărării și ministrului de interne să pregătească construcția liniilor de apărare la granița româno-ungară”, a anunțat Viktor Orban într-un discurs despre starea națiunii.

El a subliniat că Ungaria este un stat suveran și un cetățean străin poate intra pe teritoriul ungar numai dacă respectă legile acestei țări.

”Noi unități de trupe au fost trimise la graniță, poliția este în așteptare în districtele Bacs-Kiskun și Csongrad, iar miniștrii apărării și de interne au primit dispoziții să facă pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniței Ungariei cu România. Dacă trebuie, ne vom apăra pe toată lungimea granițelor, de la Slovenia la Ucraina. Îi vom învăța pe cei de la Bruxelles, pe traficanții de oameni și pe migranți că Ungaria este țară suverană. Pe teritoriul ei se poate intra doar dacă se respectă legile noastre și se supun oamenilor noștri în uniformă!”, a mai afirmat liderul de la Budapesta.

Viktor Orban nu e convins că Uniunea Europeană își dorește cu adevărat să oprească fluxul de imigranți, deși are posibilitatea să facă acest lucru.

”Viitorul Europei nu este periclitat în principal de migranți, ci de liderii politici, economici și intelectuali care încearcă să reconfigureze Europa și pe europeni”, a adăugat șeful guvernului de la Budapesta.