ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate aspectele referitoare la criza migranților depind de închiderea frontierelor, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, după participarea sa, la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă, transmite MTI, conform agerpres.

Înaintea summitului, liderii țărilor din Grupul de la Vișegrad (Republica Cehă, Ungaria, Polonia și Slovacia) au căzut de acord că granițele trebuie să fie protejate, iar toți imigranții ilegali veniți trebuie să fie expulzați.
Șeful executivului de la Budapesta a menționat că Ungaria și-a închis granițele pentru imigranți, dar Grecia este incapabilă să le închidă, iar Italia nu poate sau nu vrea să facă același lucru. ''Situația din Italia este dramatică. Ungaria ar fi capabilă să stopeze o nouă criză a migranților dacă ar exista una'', a insistat Orban, conform Agerpres.

El a menționat că Bruxellesul ar putea ajuta prin schimbarea regulii 'nerealiste' conform căreia solicitanții de azil respinși care cer o soluționare legală nu pot fi ținuți în arest'', a adăugat prim-ministrul ungar.

Viktor Orban, care de doi ani și-a amplificat campania cu accente xenofobe împotriva imigrației extraeuropene, refuză să primească cei 2.300 de solicitanți de azil prevăzuți de acordul european privind repartiția în UE a 160.000 de solicitanți de azil adoptat de cele 28 de state membre în toamna anului trecut.