ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a felicitat miercuri dimineață pe republicanul Donald Trump pentru victoria înregistrată în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Acesta a susținut că victoria președintelui republican este o veste minunată, care demostrează că „democrația este încă în viață”, informează Reuters.

Mesajul prim-ministrului maghiar a fost postat pe pagina sa de Facebook, alături de o poză în care Viktor Orban se uită la transmisia discursului lui Donald Trump.

 Premierul Orban a declarat încă din luna iulie că politica externă și politicile de gestionare a imigrației propuse de președintele republican sunt vitale pentru Ungaria, în vreme ce planurile prezentate de rivala sa democrată sunt cu adevărat mortale pentru Budapesta.

Viktor Orban a fost primul lider european care și-a exprimat susținerea clară pentru unul dintre candidații înscriși în cursa pentru Casa Albă.

Premierul maghiar i-a nemulțumit pe liderii europeni cu politica sa antiimigrație, refuzând vehement să accepte cotele de migranți impuse de Bruxelles și ridicând un gard de sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia.