ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a lansat un apel la statele membre UE să ia înapoi puterea de la Bruxelles, acuzând Comisia Europeană că a provocat criza care afectează UE, informează Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit Gândul.

Orban susține că ”idealizarea planului european” trebuie să înceteze și este de părere că ieșirea Marii Britanii din UE este o dovadă a eșecului Executivului european.

De asemenea, liderul ungar consideră că deschiderea granițelor pentru imigranți este unul dintre motivele crizei UE și reproșează faptul că unora dintre statele membre li s-a permis să încalce regulile prvind deficitulul bugetar cu "aprobarea tacită" a Comisiei Europene.

Viktor Orban avertizează că cele mai importante două realizări europene, moneda comună și piața internă a UE, sunt în pericol.