ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a acuzat, miercuri, liderii UE că ar fi încheiat un „acord secret” cu Turcia privind redistribuirea în spațiul european a unui număr mare de refugiați sirieni, între 400 și 500.000 de persoane. Orban a spus, potrivit aktual24.ro, că această „surpriză neplăcută” va fi făcut publică în zilele următoare.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei întâlniri desfășurate la Hungarian Diaspora Council din Budapesta. Vorbind despre acordul încheiat duminică între UE și Turcia pentru ca aceasta din urmă să oprească migranții în schimbul unui ajutor economic de 3 miliarde de euro destinat refugiaților aflați pe teritoriul ei, deblocarea proceselor de aderare a Turciei la UE și de liberalizare a vizelor, Viktor Orban a menționat că este posibil ca în zilele următoare să aflăm dacă s-a încheiat și un acord secret pentru ca UE să primească încă 400.000-500.000 de refugiați sirieni.
 
"Nu doar că vor să aducă acești oameni în Europa, dar vor și să-i repartizeze imediat prin statele membre și să facă acest lucru în mod constrângător", a indicat premierul ungar.

„Problema redistribuirii refugiaților va fi un cartof fierbinte în prioada următoare. Cineva, undeva, cred că la Berlin, în această săptămână, va anunța că 400-500.000 de refugiați vor putea fi aduși direct din Turcia în UE”, a completat Orban, citat de express.co.uk.

Cei 500.000 de refugiați ar urma să se adauge celor 160.000 care ar urma să fie redistribuiți în statele membre ale UE în următorii doi ani.