ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar va implementa măsuri pentru a opri și apoi inversa declinul demografic până în 2030, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, care a acuzat democrația liberală că subminează familiile tradiționale, relatează agenția Reuters. Potrivit șefului guvernului de la Budapesta, Ungaria și Europa ar trebui să îmbrățișeze „o versiune modernizată a democrației creștine” pentru a proteja valorile familiei.

Orban spune că întrebarea-cheie este ce va putea face guvernul pentru a opri declinul demografic. El a adăugat că guvernul va lansa „un plan de acțiune politică pentru familie”, dar nu a oferit mai multe detalii.
 
Democrația liberală a eșuat în gestionarea imigrației, protejarea culturii creștine sau a familiei tradiționale, compuse dintr-un bărbat și o femeie, a spus premierul ungar, care consideră că până în 2030 în Ungaria și Europa ar trebui să fie definite de un concept modernizat de democrație creștină. 
 
„Democrația creștină ne protejează de imigrație, ne apără granițele, susține modelul tradițional al familiei compuse dintr-un bărbat și o femeie, consideră protecția culturii noastre creștine ca fiind ceva natural”, afirmă premierul ungar.

„Există multe tipuri de familii, multe feluri de a-ți trăi viața iar democrația liberală spune că nu ar trebui să facem diferențe între acestea ... dorește să asigure tratamentul egal în fața legii ... și acesta este unul dintre motivele pentru care avem parte de un declin demografic acum”, a declarat Orban.

Datele statistice arată că populația Ungariei se află în scădere în ultimele decade. Scăderea a continuat și după ce Orban a fost ales în 2010, populația fiind de 9,771 milioane în ianuarie 2018 față de 10,014 milioane în 2010.


Orban, în vârstă de 54 de ani, a preluat puterea în 2010 și și-a sporit continuu controlul asupra mass-media și a marșat pe o campanie de ostilitate feroce față de imigrație, notează Reuters.

Orban a reafirmat că guvernul său va pune pe masa parlamentului, săptămâna viitoare, noua legislație care va aplica sancțiuni penale grupurilor neguvernamentale acuzate de ajutor și finanțare a imigrației ilegale.

„Trebuie să-i sancționăm pe cei ... care desfășoară astfel de activități”, a spus Orban pentru postul de radio de stat.