ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria va construi un gard la frontiera cu România și de-a lungul unor porțiuni ale frontierei sale cu Croația, a declarat premierul ungar Viktor Orban în cadrul unui interviu pentru ziarul austriac Die Presse publicat miercuri, relatează Reuters.”Am decis să construim un gard la frontiera cu România', a afirmat Orban, conform site-ului Die Presse consultat de Reuters. 'De asemenea, vom ridica un gard în anumite porțiuni ale frontierei cu Croația', a mai spus el. 

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.  Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României.