ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crearea unor „State Unite ale Europei” ar însemna transformarea regiunii într-un „continent pentru imigranți incluzând o Ungarie țară de destinație a imigranților”, a declarat premierul ungar Viktor Orban.

Viktor Orban, care a luat cuvântul la o lansare de carte la Academia ungară de științe de la Budapesta, a avertizat împotriva „încercărilor” de îngrădire a competențelor statelor membre și de construire a unor „State Unite ale Europei”.

Potrivit premierului ungar, Comisia Europeană „s-a declarat deschis organism politic”, dar prin „renunțarea la imparțialitate” va determina distrugerea cooperării în interiorul comunității întrucât va „instituționaliza standardele duble în folosul statelor mari și în detrimentul celor mai mici”, potrivit Agerpres.

Orban a afirmat, ca exemplu de folosire a standardelor duble, că UE nu a sancționat membri ai săi mai mari pentru diverse nereguli, menționând că Bruxelles-ul nu a lansat proceduri când deficitul bugetar al Franței a depășit plafonul impus și singura explicație dată atunci de Comisie a fost că „Franța este Franța”.

El a amintit de asemenea că executivul UE a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei când Budapesta a decis pensionarea judecătorilor vârstnici, în cadrul reformei judiciare din 2011-2012, în schimb a salutat „cu entuziasm” o măsură similară luată în Italia în vederea accelerării procedurilor din justiție.

Premierul ungar a acuzat totodată CE că a „intervenit” în campania electorală din Ungaria și că are o atitudine critică față de guvernul de la Budapesta pentru că nu-și ascunde părerea despre unele decizii ale justiției.

„Tuturor statelor UE ar trebui să li se aplice aceleași reguli”, a conchis Viktor Orban, adăugând că „Europa ar trebui să devină din nou o Europă a bunului simț și imparțialității”.