ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza migranților din 2015, care a făcut ca milioane de migranți să pătrundă în Europa , a fost doar începutul,  un nou val de migranți africani urmând să ajungă în curând pe continentul european. Avertismenul a fost lansat de premierul ungar Viktor Orban, potrivit RT.
 
„Tot ceea ce am experimentat în 2015 se va întâmpla din nou și va fi mai mare", a declarat Orban pentru ziarul german Die Welt.
 
„În curând, țările arabe vor depăși țările europene în populație. Și încă nu am menționat Africa, unde, în cel mai scurt timp, vor exista mai mulți oameni care nu vor putea fi hrăniți”, a adîugat șeful guvernului maghiar.
 
Orban s-a poziționat în ultimii ani ca unul dintre oponenții cei mai vocali ai imigrației non-europene. În contextul in care valurile de migranți care veneau din Orientul Mijlociu în 2015 păreau de nestăvilit, Orban a construit un zid la graniță, refuzând intrarea în Ungaria a solicitanților de azil ale căror cereri au fost respinse. De asemenea, a refuzat să respecte cotele  impuse de UE de relocare a migranților și a incriminat persoane și ONG-uri suspectate că ”încurajează imigrația ilegală”.

„Ungaria este o țară de frontieră”, a spus Orban pentru Die Welt. „Ne pregătim intens. Avem mii de soldați și polițiști la frontiera noastră de sud”, a adăugat premierul ungar, avertizând că „astăzi depinde numai de decizia guvernului turc dacă numărul milioanelor de refugiați care se află acolo vor ajunge în Europa”.

Șeful guvernului de la Budapesta a cerut înființarea unui nou organism ministerial în Europa pentru a se ocupa de o imigrație viitoare de pe continentul care numără 1,3 miliarde de oameni.

”Pentru acest lucru trebuie creat un organism separat, unde trebuie să fie doar miniștrii de interne din zona Schengen”, a explicat el. ”Miniștrii de interne din Schengen ar trebui să transforme acest lucru într-un consiliu foarte puternic, unde chestiunile care privesc întreaga zonă Schengen vor fi decise de experți și nu de politicieni”.
 
Ungaria a lansat luna trecută o nouă campanie anti-imigrație, în care îi acuză pe George Soros și pe șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru sprijin acordat migrației ilegale.  „Ai dreptul să știi ce îți pregătește Bruxelles-ul”, spune un poster care îi înfățișează pe Juncker și pe Soros și care a fost distribuit pe pagina oficială de Facebook a guvernului.
 
”Guvernul lansează o campanie de informare privind planurile Bruxelles-ului de stimulare a migrației. Toată lumea are dreptul să știe care sunt propunerile reale, care amenință fundamental securitatea Ungariei”, a scris guvernul în postarea sa de pe Facebook.