ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Planul Comisiei Europene privind distribuirea refugiaților pe baza cotelor obligatorii reprezintă un atac deschis la adresa suveranității naționale și trebuie blocat, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban pentru postul public de radio, relatează MTI, conform Agerpres.

Orban a afirmat că în următoarele câteva săptămâni va călători în mai multe state din Europa pentru a forma o alianță în legătură cu această chestiune.

”Dacă nu ne vom opune propunerii cotelor obligatorii de migranți, atunci aceasta va fi acceptată, chiar dacă nu în Ungaria, atunci la Bruxelles care ne spune cu cine să trăim alături și ce fel de formulă etnică va fi în țară”, a mai spus premierul.

”Nu regulile Dublin trebuie rescrise, ci mai degrabă regulile Schengen trebuie respectate și completate, și acest lucru îl face Ungaria”, a adăugat premierul Orban.