ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban, aflat vineri în vizită la Bratislava, a cerut scoaterea de pe agenda Uniunii Europene (UE) a subiectului referitor la cotele obligatorii de migranți.

Constituția Ungariei trebuie modificată pentru a declara că nimeni nu le poate impune cu forța ungurilor nici un fel de cote obligatorii de relocare, a declarat Orban presei după convorbirile cu premierul slovac, Robert Fico, a cărui țară deține în prezent președinția semestrială prin rotație a Uniunii Europene.

Orban a precizat că l-a asigurat pe premierul slovac că amendarea Constituției Ungariei va avea loc în conformitate cu sistemul juridic al Uniunii Europene.

Un sistem obligatoriu de cote de reinstalare fără o limită superioară ar putea ''ruina tot ceea ce noi am realizat și ar putea distruge tot ceea ce noi am lucrat'', a mai spus Orban.