ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban rămâne ferm pe poziții față de politica anti-migranți și a subliniat că Ungaria intenționează să nu adopte modificările cerute de Parlamentul European, sugerând că omogenitatea etnică este cheia succesului economic și că o îmbinare a raselor ar putea cauza probleme.

„Guvernul ungar nu poate risca schimbarea caracterului etnic fundamental al țării. O astfel de schimbare nu ar spori valoarea țării, în schimb, ar retrograda statutul acesteia și ar arunca-o în haos", a transmis Viktor Orban oficialilor din Camera Comerțului, scrie huffingtonpost.com

De asemenea, Orban s-a arătat total împotriva dorinței Uniunii Europene de a accepta muncitori temporari. În momentul de față, doar 4% dintre maghiari sunt șomeri. Este un record pentru Uniunea Europeană, dar mulți angajați se plâng că muncesc în plus din cauza lipsei de personal.

Între timp, guvernul de la Budapesta a anunțat că va construi un al doilea gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniței sale sudice cu Serbia. Primul gard de sârmă ghimpată a fost construit în 2015.