ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În discursul rostit la 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, premierul Viktor Orban a vorbit despre criza migranților, denunțând "puterile obscure" care controlează valurile de refugiați și doresc să transforme Europa într-o ruină. Unitatea Europei trebuie restabilită, a spus premierul maghiar, declarând că liderii UE și cetățenii europeni nu mai pot trăi în două lumi separate, iar migranții amenință cultura și tradițiile creștine.

"Astăzi, Europa este fragilizată și slăbită, precum o floare mâncată de un vierme. Azi, la 168 de ani de la marile războaie de independență ale popoarelor europene, Europa, casa noastră comună, nu mai este liberă. Pentru că libertatea începe prin spunerea adevărului. Dar astăzi în Europa este interzis să spui adevărul. Chiar dacă e din mătase, o botniță rămâne o botniță. E interzis să spui că toți cei care vin în Europa nu sunt refugiați și că Europa este amenințată de valul de migrație. E interzis să spui că imgrația aduce în țările noastre infracțiuni și teroare. Și că toți cei care vin acum în Europa și aparțin unor alte civilizații pun în pericol modul nostru de viață, cultura și obiceiurile noastre creștine. Este interzis să spui că acesta nu este un lanț accidental de consecințe, ci o operațiune bine pregătită și orchestrată, aceea a unei mase de oameni direcționată spre noi", a spus șeful guvernului de la Budapesta.
 
 Orban spune că nu ai cum să nu observi că, "pe măsură ce imigranții „capătă spațiu”, europenii „rămân fără spațiu”. Iar scopul final este redesenarea componentelor de natură religioasă, culturală și etnică ale Europi, eliminând ultima barieră în calea internaționalismului: statele-națiuni. „E interzis să spui că Bruxelles-ul absoarbe azi tot mai mult din suveranitatea statelor-membre și tot mai mulți birocrați lucrează pentru planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat măcar acordul”, a continuat Orban.
 
Premierul ungar a mai explicat că în prezent nu se mai folosesc aceleași tactici de intimidare ca în epoca stalinistă. "Nu ne mai bagă în pușcării, nu ne mai duc în lagăre de concentrare și nu ne mai trimit tancurile peste noi. Astăzi, bombardamentele artileriei media, denunțările, amenințările și șantajul sunt suficiente. Sau, cel puțin, erau suficiente până acum", a declarat Orban.
 
"Popoarele Europei au înțeles în sfârșit că le este în joc viitorul. Nu doar prosperitatea și locurile de muncă, ci securitatea și ordinea. Au înțeles că princiipiile pe care a fost clădită Europa sunt în pericol de desființare. Și că acest pericol nu vine de la declanșarea unor războaie  sau din dezastre naturale. Fenomenul migrației este ca un șuvoi de apă care erodează constant un țărm. Sub pretextul unei crize umanitare, se ascunde adevăratul scop: ocupația unor teritorii. Nu-i vom lăsa pe alții să ne spună pe cine să lăsăm în casa noastră și în țara noastră. Nu vom permite altora să spună cine trebuie lăsat în casa noastră și în țara noastră”, a declarat Viktor Orban.
 
Șeful guvernului de la Budapesta a arătat cum, la început pentru imigranți „s-au deschis câteva sute de uși. Apoi au fost una, două mii, pentru ca acum niciun lider european să nu-și ia vreun angajament că numărul imigranților nu va crește la zeci și sute de mii".
 
DAcă vrem să stopăm acest val de migrație, trebuie să oprim mai întâi Bruxelles-ul. Adevăratul pericol pentru Europa nu vine de la cei care vor să ajungă aici, ci de la internaționalismul fanatic al Bruxelles-ului. Nu trebuie să permitem Bruxelles-ului să se plaseze deasupra legilor, consideră prim-ministrul ungar. El a cerut Bruxelles-ului să controleze exodul celor din Orient spre Europa, subliniind că Ungaria nu va accepta „criminalitatea, terorismul, homofobia, incendiatorii de sinagogi și propagatorii anti-semitismului” și nu va accepta să se formeze „bande care să ne vâneze soțiile și fiicele”. Premierul maghiar afirmă că nu va accepta să fie amenințat sau șantajat și descrie procesul de absorbție a imigranților ca unul în doi pași: mai întâi ungurii vor fi forțați să accepte imigranții, iar apoi „îi vor servi de străini în propria noastră țară”.

 Orban a declarat că „a venit timpul să tragă alarma” și să „adune aliați”, pentru a preveni distrugerea Europei. Pentru Orban, unitatea Europei trebuie restabilită, premierul maghiar declarând că liderii UE și cetățenii europeni nu mai pot trăi în două lumi separate.

„De atunci, din 1848, 168 de ani ne-am adâncit această idee. Legile noastre, viața noastră de zi cu zi de azi, dorim să se adapteze la ceea ce înseamnă libertatea pentru noi, aici, în această coroană desenată de bazinul carpatic. Nimeni nu poate contesta constituționaliatea drepturilor noastre, nimeni nu poate pune cumpăra de la noi școlile noastre și nimeni nu va putea să ne trimită fiii în războaie străine. Vreau să servesc cauza libertății și supraviețuirii maghiare, doarece asta am învățat de la pașoptiști: o singură inimă, o minte, un singur acord. Trăiască libertatea maghiară, Trăiască patria!",a încheiat premierul ungar.