ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că trebuie să se opună liderului francez Emmanuel Macron, numindu-l un jucător-cheie în agenda UE pro migrație. Viitorul  națiuni națiunilor sunt în joc, a adăugat șeful guvernului ungar, conform Russia Today.


Răspunzând unei întrebări adresată de jurnaliștii de la Le Monde, premierul maghiar a spus că are "relații bune" cu Macron, dar când vine vorba de viziunea migrației, cei doi sunt rivali.

„Nu există nici o îndoială că Emmanuel Macron este o figură importantă, este liderul forțelor pro-imigrare”, a declarat Orban. ”Nu este nimic personal, ci o chestiune legată de viitorul țărilor noastre. Dacă ceea ce dorește cu privire la migrație se materializează în Europa, acest lucru ar fi rău pentru Ungaria, prin urmare trebuie să-l lupt”, a subliniat ferm Orban.

El anticipează chiar un eveniment important în războiul politic - o victorie a forțelor anti-imigrație la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, care ar putea duce la schimbări în executivul UE - Comisia Europeană.

„Ulterior (acestei victorii, n.n.), alegerile naționale din statele membre ale UE ar putea schimba structura Consiliului European, ducând astfel la o schimbare pe continent în problema migrației”, a declarat Orban.

Premierul ungar și-a schimbat tonul atunci când a vorbit despre vicepremierul italian, Matteo Salvini, pe care l-a numit un "erou" pentru că a închis porturile in fața navelor încărcate cu migranți africani.  Orban a apreciat favorabil acordul dintre Roma si Varșovia privind reformarea Europei, în ceea ce Reuters cataloghează ca fiind efortul liderului italian de a coagula o alianță a euroscepticilor cu care să atace alegerile europarlamentare din mai 2019.
 
„Axa Polonia-Italia sau Varșovia-Roma este una dintre cele mai importante evoluții pe care le-ar putea aduce anul acesta'', a afirmat Orban.