ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban a ținut un discurs în fața Parlamentului, iar la un moment dat a primit o întrebare din partea liderului formațiunii naționaliste radicale Jobbik, Gabor Vona, răspunzând că nu va tolera corupția de orice fel, însă a precizat că "refuz să transform Ungaria în România", relatează MTI, citat de Mediafax.

Premierul Ungariei a mai spus că nu ar fi recomandat ca politicienii ungari sau Parlamentul să își asume rolul Parchetului și al Poliției.

"Refuz să transform Ungaria în România", a afirmat Orban, adăugând că va respinge orice proceduri extraordinare menite să acorde unor comisii parlamentare puterea autorităților responsabile de aplicarea legii.

Gabor Vona sugerase că ar trebui înființate două comisii, una care să investigheze presupusele legături ale Jobbik cu Rusia și alta care să examineze modul în care s-au îmbogățit unele persoane care au legătură cu partidul lui Orban, Fidesz.

"De ce oameni din cercul dvs. au devenit atât de bogați în ultimii ani?", l-a întrebat Vona pe premier, referindu-se la Arpad Habony, un consilier informal, Lorinc Meszaros, un om de afaceri din satul lui Orban, și la Andrew Vajna, comisar guvernamental pentru industria filmului.

Orban a subliniat că nu a tolerat corupția de niciun fel în trecut și nu o va tolera nici în viitor. Interesele țării sunt avute în vedere atunci când se adoptă vreo decizie în Guvern, a insistat el.

Premierul a precizat că a verificat listele publice cu cei mai bogați oameni din Ungaria și nici un susținător al Fidesz nu se află între primii zece, deși partidul este la guvernare de zece ani.

Orban a afirmat însă că Jobbik este plin de infractori, cerând formațiunii să dezvăluie cine sunt susținătorii săi.

Vona a dezmințit acuzația conform căreia Jobbik ar fi primit finanțare din partea Rusiei, adăugând că independența este una dintre valorile de bază ale formațiunii.