ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a salutat marți inițiativa președintelui francez, Emmanuel Macron, de a se discuta despre reformarea blocului european, pe care însă o abordează din punctul său de vedere, atenționând că „e momentul să vorbim cu seriozitate despre viitorul Europei”.

Într-o declarație transmisă prin e-mail către Agenția Reuters, premierul ungar a comentat inițiativa președintelui francez: „Aceasta ar putea marca începutul unei serioase dezbateri europene. Desigur, în detaliu avem diferențe de viziune, dar, mult mai important decât aceste opinii diferite este ca această inițiativă să fie un bun început al unui dialog serios și constructiv asupra viitorului Europei”.

Într-un manifest remis luni către mai multe publicații din U.E., președintele francez Emmanuel Macron a propus o „reașezare a spațiului Schengen” prin intermediul „libertății în securitate”, dorindu-și în acest sens „o poliție a frontierelor comună și un birou european al azilului, obligații stricte de control, o solidaritate europeană la care să contribuie fiecare țară europeană, sub autoritatea unui Consiliu European de Securitate Internă”, precizează News.ro

Guvernul de la Budapesta nu este de acord cu demersurile Comisiei Europene legate de politica migrației, cotele de refugiați alocate statelor membre U.E. și slăbirea controlului asupra frontierelor naționale.