Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a salutat marți inițiativa președintelui francez, Emmanuel Macron, de a se discuta despre reformarea blocului european, pe care însă o abordează din punctul său de vedere, atenționând că „e momentul să vorbim cu seriozitate despre viitorul Europei”.

Într-o declarație transmisă prin e-mail către Agenția Reuters, premierul ungar a comentat inițiativa președintelui francez: „Aceasta ar putea marca începutul unei serioase dezbateri europene. Desigur, în detaliu avem diferențe de viziune, dar, mult mai important decât aceste opinii diferite este ca această inițiativă să fie un bun început al unui dialog serios și constructiv asupra viitorului Europei”.

Într-un manifest remis luni către mai multe publicații din U.E., președintele francez Emmanuel Macron a propus o „reașezare a spațiului Schengen” prin intermediul „libertății în securitate”, dorindu-și în acest sens „o poliție a frontierelor comună și un birou european al azilului, obligații stricte de control, o solidaritate europeană la care să contribuie fiecare țară europeană, sub autoritatea unui Consiliu European de Securitate Internă”, precizează News.ro

Guvernul de la Budapesta nu este de acord cu demersurile Comisiei Europene legate de politica migrației, cotele de refugiați alocate statelor membre U.E. și slăbirea controlului asupra frontierelor naționale.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews