ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Victor Orban, a declarat că țara sa nu va face niciun pas spre distrugerea valorilor pe care s-a clădit Europa, arată pagina de facebook a liderului maghiar.

În discursul său tradițional găzduit de Varkert Bazar din Budapesta, premierul Ungariei a spus că Europa a fost construită pe valorile creștine, valori care au împlinit idealurile umane de libertate.

"Europa noastră a fost construită pe valorile creștine și suntem mândri că a împlinit idealurile de libertate ale cetățenilor săi și ale spiritului omenesc.Aici, în Europa, coexistă mulți oameni și multe idei. Unii cred în ideile libertății, egalității și fraternității (ale revoluției franceze, n.r.). Alții cred în treimea formată din Dumnezeu, țară și familie și pământul credinței, speranței și credinței. Dar indiferent în ce am crede, niciunul dintre noi nu ar dori ca Europa noastră să îngenuncheze în fața acestui puhoi de oameni, care cer cu asprime o morală și obiceiuri diferite, îndreptate împotriva noastră.

Nu credem că Europa se va condamna singură și va alege să-și abandoneze valorile milenare. Nu credem asta. Dar știm și susținem în același timp, că Ungaria nu va face niciun singur pas pe acest drum( al abandonărilor valorilor)", a spus el.