Premierul ungar Viktor Orban a prezidat joi o reuniune internațională care a vizat să promoveze „modelul de familie tradițională” în fața personalităților venite din Brazilia, Statele Unite, din Africa și Europa de Est, reuniți pentru a încuraja natalitatea în numele „valorilor creștine”, potrivit AFP.

Președintele sârb Aleksandar Vucici, premierul ceh Andrej Babis și fostul șef al executivului australian Tony Abbott s-au deplasat la acest summit demografic la Budapesta, precum și miniștrii din Bulgaria, Brazilia, Letonia, Polonia, Bangladesh și Capul Verde, precum și un reprezentant al Congresului american și personalități religioase.

Liderul suveranist ungar a făcut apel în special la „înscrierea în Constituție” a politicilor „pro-familie” pentru a contracara, în opinia sa, efectul unor decizii ale justiției care pot fi „anti-familie".

Ungaria a aplicat progresiv o politică natalistă printre cele mai voluntariste dintre țările occidentale, după 2010.

O „condiție de succes (a acestei politici) este resurgența creștinismului în Europa”, a afirmat Orban.

„Dacă acceptăm imigrația ca o soluție, atunci vom contribui la înlocuirea de populații", a estimat șeful guvernului ungar, unul dintre puținii lideri din Europa care fac aluzie în mod public la teoria complotistă a marii înlocuiri.

El a calificat drept „idioată” și „contra naturii” ideea de a avea mai puțini copii pentru a salva clima pe Pământ.

Miercuri, guvernul ungar a organizat la Budapesta o conferință „pentru comunicatorii creștini”, pentru a-i îndemna pe creștini să promoveze valorile lor în mass-media.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews