ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul ungar Viktor Orban a prezidat joi o reuniune internațională care a vizat să promoveze „modelul de familie tradițională” în fața personalităților venite din Brazilia, Statele Unite, din Africa și Europa de Est, reuniți pentru a încuraja natalitatea în numele „valorilor creștine”, potrivit AFP.

Președintele sârb Aleksandar Vucici, premierul ceh Andrej Babis și fostul șef al executivului australian Tony Abbott s-au deplasat la acest summit demografic la Budapesta, precum și miniștrii din Bulgaria, Brazilia, Letonia, Polonia, Bangladesh și Capul Verde, precum și un reprezentant al Congresului american și personalități religioase.

Liderul suveranist ungar a făcut apel în special la „înscrierea în Constituție” a politicilor „pro-familie” pentru a contracara, în opinia sa, efectul unor decizii ale justiției care pot fi „anti-familie".

Ungaria a aplicat progresiv o politică natalistă printre cele mai voluntariste dintre țările occidentale, după 2010.

O „condiție de succes (a acestei politici) este resurgența creștinismului în Europa”, a afirmat Orban.

„Dacă acceptăm imigrația ca o soluție, atunci vom contribui la înlocuirea de populații", a estimat șeful guvernului ungar, unul dintre puținii lideri din Europa care fac aluzie în mod public la teoria complotistă a marii înlocuiri.

El a calificat drept „idioată” și „contra naturii” ideea de a avea mai puțini copii pentru a salva clima pe Pământ.

Miercuri, guvernul ungar a organizat la Budapesta o conferință „pentru comunicatorii creștini”, pentru a-i îndemna pe creștini să promoveze valorile lor în mass-media.