ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mesajul de Crăciun publicat în cotidianul maghiar Magyar Idok, premierul ungar Viktor Orban a afirmat, referindu-se la imigrația în masă, că porunca biblică „să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți” înseamnă azi că trebuie să  ne iubim aproapele, dar și să ne protejăm țara, națiunea, familia, cultura ungară și civilizația europeană.

Orban a subliniat importanța identității creștine, care influențează totul în Europa, de la naștere la viața de zi cu zi și până la moarte, scrie evz.ro.

„Cultura noastră este cultura vieții. Punctul nostru de plecare, Alfa și Omega filosofiei noastre este valoarea vieții, demnitatea pe care fiecare persoană a primit-o de la Dumnezeu. Fără toate astea nu am fi putut să apreciem "drepturile omului" și nici alte fenomene moderne. Acesta e motivul pentru care trebuie să ne punem întrebarea dacă toate astea pot fi importate în civilizații construite pe piloni diferiți”, a spus Orban.
 
„Creștinismul înseamnă o cultură și o civilizație. Trăim în interiorul său. Nu este vorba de a ști câte persoane merg la biserică sau se roagă cu onestitate... Cultura creștină definește morala noastră cotidiană”, a adăugat șeful guvernului de la Budapesta.

„Fundamentele vieții europene sunt acum atacate. Nu vrem ca târgurile noastre de Crăciun să fie redenumite și nu vrem deloc să ne ascundem în spatele unor blocuri de beton. Nu vrem ca adunările noastre de Crăciun să fie înconjurate de teamă și de disperare. Nu vrem ca femeile noastre, fetele noastre să fie agresate în seara  de Anul Nou”, a continuat premierul ungar.

Orban a făcut aluzie în mesajul său și la inamicii politicii sale, care susțin că nu ești creștin dacă nu permiți „milioanelor de extra-europeni să se instaleze în Europa”, conform poruncii „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

„Ei uită partea a doua a poruncii”, scrie Orban. „Iubindu-te pe tine înseamnă și a apăra tot ceea ce suntem și cine suntem. A ne iubi înseamnă că ne iubim țara, națiunea, familia, cultura ungară și civilizația europeană.”

„Ei vor să încetăm a fi ceea ce suntem. Vor să devenim ceea ce nu vrem să fim. Vor să ne amestecăm cu oamenii dintr-o altă lume”, a scris Viktor Orban.