După zece ani, opoziția de centru stânga câștigă alegerile municipale în fața celui mai important rival, partidul național-conservator național al premierului ungar Viktor Orban

Potrivit primelor rezultate, în urma numărării a 62% din buletinele de vot, opozantul Gergely Karacsony a câștigat 50% din voturi în fața primarului în exercițiu și candidat al puterii Istvan Tarlos (44,93%), care a condus capitala Ungariei din 2010. Tarlos l-a contactat telefonic pe adversarul său pentru a-l felicita, a declarat un purtător de cuvânt al lui Gergely Karacsony.
 
Rezultatul nu-l va afecta pe Viktor Orban la nivel național deoarece cabinetul său este susținut de o economie puternică, o retorică acerbă anti-imigrație și de o creștere semnificativă a salariilor. Partidul său de guvernământ Fidesz rămâne popular în zonele rurale.

Circa opt milioane de cetățeni ungari cu drept de vot au ales duminică pentru următorii cinci ani primarii și consilierii locali în peste 3.000 de localități și districte din cele 19 provincii ale țării.