ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban l-a lăudat pe Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, spunând despre acesta că a formulat mai multe propuneri viabile de combatere a terorismului, potrivit Reuters.

"Nu sunt un promotor de campanie al lui Donald Trump. Nu m-am gândit niciodată că voi începe să cred că, dintre toate opțiunile, Trump ar fi cea mai bună pentru Europa și pentru Ungaria. Dar l-am ascultat pe candidatul la președinția SUA și trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu, în calitatea de european, cu greu aș fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa", a declarat Orban, aflat la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad.

Premierul Ungariei a criticat atitudinea Uniunii Europene față de criza imigranților. În opinia sa, prezența a un milion de imigranți pe continent este o amenințare fundamentală, iar reacția blocului comunitar în raport cu aceasta este una slabă.

Referindu-se la propunerea lui Trump de a crea "cea mai bună organizație de informații din lume", Viktor Orban a susținut că și Europa are nevoie de cea mai bună rețea de agenții naționale de spionaj.

”În al doilea rând, acest curajos candidat la președinția SUA a vorbit despre renunțarea la politicile de exportare a democrației. Nici eu nu aș fi putut spune mai precis acest lucru", a mai susținut Orban, potrivit b1.ro.

Liderul maghiar spune că Europa a devenit victima afluxului de imigranți deoarece Occidentul a înlăturat regimuri nedemocratice, dar stabile din Libia, Siria și Irak, fără a garanta stabilitatea postconflict. În plus, el a acuzat Europa că nu susține regimurile care încearcă să dețină controlul în state afectate de conflicte din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, ba chiar le critică pentru deficiențele democratice.

Viktor Orban a mai spus că UE ar trebui să pună capăt tuturor inițiativelor de a prelua atribuții de la statele membre.

"A venit vremea să încetăm să idealizăm Europa, deoarece liderii europeni au eșuat. Sunt incapabili să protejeze cetățenii și frontierele externe", a declarat Orban, potrivit MTI.