ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban a declarat că va lupta cu scopul ca Uniunea Europeană să adopte o politică mai dură referitor la migrație, fără de care, din punctul său de vedere, ar interveni riscul ca și alte state membre să iasă din blocul comunitar, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul Ungariei dă vina pe criza migrației pentru votul britanicilor de ieșire din UE. Acesta a declarat că marea majoritatea a ungurilor sprijină apartenența la UE și că niciun partid politic nu promovează ieșirea din blocul comunitar, nici măcar formațiunea naționalistă Jobbik.

"Fără clarificarea obiectivelor, nu putem vorbi despre mai multă sau mai puțină Europă. Dacă discursul privind mai multă sau mai puțină Europa nu este unitar, atunci acest lucru va duce la neîncredere", a declarat Orban.

Acesta a adăugat că sprijinul Ungariei pentru o Europă unită va fi dat doar în anumite condiții.

"Dacă vorbim despre folosirea resurselor UE pentru a opri imigranții și a extinde controlul asupra acestui proces, atunci Ungaria sprijină ideea de mai multă Europă. Însă dacă vrem să ne folosim de această mai multă Europă pentru a-i aduce la noi și apoi să îi redistribuim, atunci susținem ideea de mai puțină Europă și vrem să ținem această chestiune sub control național", a precizat premierul ungar.