ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Orban Viktor, a declarat, la Cluj, că formațiunea politică pe care o conduce, FIDESZ, nu își poate lega destinul de un partid, PPE, care este pro-migrație, și care se pregătește să încheie un acord strategic cu formațiunile de stânga din PE care sprijină acest fenomen, potrivit Mediafax.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, despre relația FIDESZ cu PPE, Orban Viktor a spus că problema cea mai importantă pentru partidul pe care îl conduce este să poată împiedica migrația.
 
„Întrebarea este ce se va întâmpla după 26 mai, în ce direcție o ia PPE. În momentul de față, PPE se pregătește să încheie un acord strategic cu stânga, ceea ce nu este ceva inedit. Însă nu putem accepta și nu putem sprijini acest lucru, că întreaga stângă din Europa este pentru migrație, ceea ce înseamnă că PPE are un acord cu acele partide care sunt pentru migrație. Noi considerăm că problema cea mai importantă pentru noi este să putem împiedica migrația. Deci noi nu ne putem lega destinul de un partid care este pro-migrație, aceasta este problema noastră majoră și trebuie să găsim răspunsul la această întrebare după alegerile pentru PE”, a spus Orban.