ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii țărilor din Centrul Europei au format o alianță pentru apărarea propriilor state și a modului lor de viață", a declarat premierul maghiar Viktor Orban.

Afirmațiile au fost făcute duminică, în contextul întâlnirii de la Viena privind criza refugiaților.

Liderii țărilor din Centrul Europei sunt „determinate să nu cadă în capcana în care au căzut alte țări europene, țări ce ar putea deveni de nerecunoscut în câțiva ani”, a spus Orban.

Premierul maghiar consideră că s-au făcut progrese în ceea ce privește migrația, în principal datorită țărilor Balcanilor de Vest, care au apărat mai bine așa numită "Rută a Balcanilor de Vest". Orban a subliniat că popoarele din Occident au început să-și spună opinia în ceea ce privește migratorii și liderii vestici nu mai pot să-i ignore.
 
„Europenii și-au ridicat glasul și mulți îndrăznesc acum să vorbească. După 40 de ani comunism ne obișnuisem cu ideea că libertate de exprimare ar fi posibilă numai la vest de noi”, a spus Orban.

Vest-europenii, a continuat premierul maghiar, realizează acum că pot spune ceea ce gândesc și liderii europeni nu-și mai pot permite să-i ignore.

„Elitele nu mai pot să-și țină ochii închiși într-o problemă de importanță fundamentală. Oamenii spun că sunt probleme și că soluțiile actuale nu sunt bune. Problemele cresc și se întind în viețile private ale oamenilor, pentru siguranța publică este pusă sub risc”, a spus Orban.

Șeful Guvernului de la Budapesta a spus că aceste probleme au fost recunoscute de unguri de mai mult timp, dar Occidentul i-a ignorat pe reprezentanții maghiari.

Viktor Orban reiterează că Ungaria "nu va face niciun pas" pe drumul abandonării valorilor creștine ale Europei