ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent scandal declanșat după ce s-a descoperit că unii imigranți musulmani din Europa au carduri alimentate cu bani din surse europene nu rămâne fără ecou. Premierul ungar Viktor Orban acuză instituțiile de la Bruxelles că virează bani emigranților din fonduri europene și promite propria anchetă în acest caz, scrie hungarytoday.hu.

Cazul cardului și vizei de imigrant arată și el că cei care susțin migrația se apără considerând instituțiile europene „agenții de trasport marfă”, în opinia lor acesta este interesul continentului, a declarat prim-ministrul Viktor Orbán la emisiunea Bună Dimineața de pe Radio Kossuth, conform agenției Hirado.hu.
 
Toate acestea sunt, din perspectiva Ungariei, deosebit de dezavantajoase, semnalând totodată că se așteaptă la o schimbare în această privință, doar după alegerile europarlamentare din mai anul viitor.

Despre așa numitul card de imigrant, premierul a spus: „În timp ce autoritățile îi strâng pe europeni de gât, în mod permanent” în numele luptei împotriva spălării banilor – sunt înregistrate tranzacții, nume -  se pare că Bruxelelles-ul împarte carduri bancare fără nume unor indivizi pe care nu îi cunoaștem, nu se știe ce vor și dintre care mulți devin teroriști, infractori, deci amenință siguranța europenilor. Este deci legitimă întrebarea: de ce se întâmplă toate acestea, de unde vin banii, sunt cheltuiți banii proprii ai UE – eventual cei plătiți de către maghiari din propriile buzunare”, a adăugat Orbán, afirmând că europarlamentarii Fidesz nu vor lăsa cazul așa, vor face cercetări.

Despre viza de imigrant premierul ungar spune că aceasta este o deschidere a porții, prin intermediul căreia poate năvăli fluxul de imigranți, din nou, în Europa. 
 
Jurnaliștii de la Nova 24 au dezvăluit la începutul lunii că UNHCR și UE, în cooperare cu MasterCard și magnatul George Soros, sunt cei care distribuie carduri de debit preplatite către migranți. Cardurile sunt echipate atât cu logo-urile UE, cât și cu UNHCR. Nu sunt necesare documente de identitate pentru a obține sau a folosi cardurile - în loc de numele deținătorului cardului este imprimat "UNHCR" și un număr de card.