ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a fost nevoit să renunțe din ”rațiuni de securitate” la o adunare electorală ce trebuia să aibă loc vineri seara la Chicago. Adunarea a fost anulată pentru ca „oamenii să nu fie grav răniți”, după ce Donald Trump s-a consultat cu reprezentanți ai politiei.

Vineri seara, tensiunea era evidentă la Chigaco, scrie presa americană, cu mulți manifestanți adunați în fața Universității din Illinois, acolo unde Trump urma să le vorbească simpatizanților. Manifestantii au reușit să intre în clădire și atunci au început altercațiile dintre manifestanții anti-Trump și simpatizanții acestuia. Violențele au escaladat în momentul în care s-a anunțat că Trump nu va mai participa la mitingul electoral. Au urmat ciocniri între poliție și manifestanți la cel puțin două intrări în cladire, conform cotidianul.ro

Manifestanții anti-Trump purtau pancarte pe care era scris ”Trump=ură” sau ”Trump e un bufon”. Majoritatea manifestanților erau hispanici, dar și susținători ai candidatului democrat Bernie Sanders și ai mișcării anti-rasiste ”Black Lives Matter”.   În momentul în care s-a anunțat anularea evenimentului, manifestanții au început să strige ”Am scăpat de Trump”, în timp ce susținătorii miliardarului strigau ”Îl vrem pe Trump”. A fost momentul în care au început violentele, care au continuat ulterior în afara campusului universității.

Incidentele au venit după ce o altă adunare la care a participat Trump a fost întreruptă de manifestanți, la St. Lous, în statul Missouri.