Polițiști israelieni au pătruns duminică dimineață în moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est, ocupat și anexat, pentru a-i alunga pe palestinienii baricadați în clădire.

Este extrem de rar ca poliția israeliană să pătrundă în interiorul acestei moschei, al treilea cel mai important loc sfânt al islamului. Ciocnirile au fost declanșate de sosirea în noaptea de sâmbătă spre duminică a evreilor ultra-ortodocși care au vrut să se roage pe Esplanada Moscheilor pe care ei o numesc Muntele Templului, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al poliției, "protestatari mascați au intrat în moschee și au început să arunce cu pietre și proiectile în direcția polițiștilor aflați afară, dintre care unii au fost răniți".

"Pentru a preveni escaladarea violențelor, polițiștii au intrat câțiva metri în clădire și au închis ușile moscheii pentru a restabili ordinea", se arată în comunicatul poliției.

Patru polițiști au fost răniți ușor în timpul violențelor, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliției, care a precizat că nicio persoană nu a fost arestată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews