ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiști israelieni au pătruns duminică dimineață în moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est, ocupat și anexat, pentru a-i alunga pe palestinienii baricadați în clădire.

Este extrem de rar ca poliția israeliană să pătrundă în interiorul acestei moschei, al treilea cel mai important loc sfânt al islamului. Ciocnirile au fost declanșate de sosirea în noaptea de sâmbătă spre duminică a evreilor ultra-ortodocși care au vrut să se roage pe Esplanada Moscheilor pe care ei o numesc Muntele Templului, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al poliției, "protestatari mascați au intrat în moschee și au început să arunce cu pietre și proiectile în direcția polițiștilor aflați afară, dintre care unii au fost răniți".

"Pentru a preveni escaladarea violențelor, polițiștii au intrat câțiva metri în clădire și au închis ușile moscheii pentru a restabili ordinea", se arată în comunicatul poliției.

Patru polițiști au fost răniți ușor în timpul violențelor, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliției, care a precizat că nicio persoană nu a fost arestată.