ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o zi înaintea deschiderii conferinței pe teme de mediu la Paris, au loc manifestații și marșuri menite să atragă atenția asupra efectelor poluării.
 
Marșul programat în capitala Franței a fost anulat însă din motive de securitate, iar faptul că oamenilor li s-a interzis să manifesteze în Piața Republicii a stârnit nemulțumiri. Cu toate acestea, câteva mii de oameni s-au strâns în Paris și au mărșăluit pe străzile capitalei franceze.

Din primele informații, mai mulți tineri care s-au desprins din grupul activiștilor de mediu au mers în Piața Republicii, unde au început un protest spontan și au răspuns violent, iar forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, potrivit digi24.ro.

Forțele de ordine încearcă acum să elibereze Piața Republicii, iar mai mulți protestatari au fost reținuți în cursul operațiunii. Însă manifestanții nu sunt dispuși să cedeze, ei formând un lanț uman în jurul statuii din piață.