Granița dintre Grecia și Macedonia a fost luni dimineața scena unor ciocniri violente între refugiați, care așteaptă să-și continue drumul către vestul Europei, și autorități.

Furioși că nu sunt lăsați să treacă în Macedonia, oamenii au forțat gardul de la graniță, la punctul de trecere Idomeni. După ce au rupt cordonul format din polițiști greci, imigranții au invadat calea ferată și au încercat să rupă gardul de sârmă ghimpată de la frontiera între Grecia și Macedonia, relatează site-ul  Le Figaro.

Circa 5.500 de imigranți sunt blocați la granița greco-macedoneană, după ce Macedonia a restricționat accesul acestora pe teritoriul țării, iar mai mulți au început să protesteze sâmbătă dimineață, solicitând permisiunea de a trece frontiera.

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri, iar violențele s-au încheiat după câteva minute.

Locul respectiv a fost conceput pentru o ședere de scurt timp a migranților, însă din cauza interdicțiilor de la graniță, situația a devenit una de coșmar.
 
Tensiunile din ultimele ore au fost alimentate și de recenta declarație a cancelarului german Angelei Merkel care a precizat la Atena că Uniunea Europeană nu poate lăsa Grecia "să se prăbușească în haos" din cauza valului de refugiați.

 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews