ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Granița dintre Grecia și Macedonia a fost luni dimineața scena unor ciocniri violente între refugiați, care așteaptă să-și continue drumul către vestul Europei, și autorități.

Furioși că nu sunt lăsați să treacă în Macedonia, oamenii au forțat gardul de la graniță, la punctul de trecere Idomeni. După ce au rupt cordonul format din polițiști greci, imigranții au invadat calea ferată și au încercat să rupă gardul de sârmă ghimpată de la frontiera între Grecia și Macedonia, relatează site-ul  Le Figaro.

Circa 5.500 de imigranți sunt blocați la granița greco-macedoneană, după ce Macedonia a restricționat accesul acestora pe teritoriul țării, iar mai mulți au început să protesteze sâmbătă dimineață, solicitând permisiunea de a trece frontiera.

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri, iar violențele s-au încheiat după câteva minute.

Locul respectiv a fost conceput pentru o ședere de scurt timp a migranților, însă din cauza interdicțiilor de la graniță, situația a devenit una de coșmar.
 
Tensiunile din ultimele ore au fost alimentate și de recenta declarație a cancelarului german Angelei Merkel care a precizat la Atena că Uniunea Europeană nu poate lăsa Grecia "să se prăbușească în haos" din cauza valului de refugiați.