ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Virusologul italian Giulio Tarro declară intr-un interviu pentru site-ul AffariItaliani că se va vaccina pentru că are încredere în comunitatea științifică engleză. Și pentru că nu mai are vârsta la care poate concepe un copil.
 
Profesorul italian spune că se va vaccina pentru că este o persoană în vârstă (82 de ani),  dar „nu recomand vaccinarea persoanelor fertile”. Tinerii au un răspuns imunocelular mai valid și funcțional decât populația vârstnică și acest tip de imunitate este mai stabil în timp decât cel umoral, spune profesorul italian.

Profesorul Giulio Tarro a fost fost discipol a lui Albert Bruce Sabin, inventatorul vaccinului împotriva poliomielitei. Tarro este autorul cărților „10 lucruri de știut despre vaccinuri” și „Covid. Virusul fricii”.

El spune de ce nu recomandă vaccinul celor care pot avea copii.

„Chiar și în prospect, dar este indicat și în alte vaccinuri, există un pasaj final care spune că este important să știți dacă primiți vaccinul că procesul de concepție este posibil cel puținm două luni mai târziu. Discursul este valabil și pentru bărbați și pentru femei în cele 9 luni de sarcină ale lor”.

Despre bolile autoimune pe care le poate provoca vaccinul, profesorul explică:

"Problema este reală, deoarece se găsește și în prospectul unuia dintre vaccinuri. Și acolo scrie ... boli autoimune. Vaccinul poate avea efecte pe care nu le știm. Chiar și în proiecție, acest vaccin nu are tot timpul necesar. Pfizer, de exemplu, a fost testat pe 40.000 de subiecți cu succes. Dar pot exista contraindicații".

Întrebat dacă vaccinul trebuie să fie obligatoriu, profesorul spune:

"Oamenii nu pot fi constrânși. S-ar putea să nu se ajungă aici, pentru că mi se pare că, după Nürnberg, există acel principiu care spune că nu poți fi obligat. Dar ar oamenii ar putea fi constrânși, iar apoi autorii pot ajunge în fața unei Curți internaționale. Trebuie să spun că niciodată nu am făcut vaccinul antigripal. În Statele Unite a existat această rezolvare a obținerii vaccinului, dar acolo au existat, de asemenea, multe reacții adverse, precum sindromul Guillain-Barrè”.

Profesorul italian este unul dintre cei care consideră că obligația purtării măștilor de toată lumea, inclusiv de copiii în vârstă de șase ani și peste, nu găsește niciun sprijin în dovezile științifice. „Studiile sunt nenumărate. Dintre acestea îmi place să-l menționez pe cel produs de echipa nefrologică a Institutului Gaslini din Genova care arată cum riscul de Covid este irelevant, chiar și la copiii imunosupresați după un transplant”, spune profesorul.