ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu încercările nerealiste de a găsi „spații noi” pentru școli și de a impune tuturor (chiar și copiilor peste șase ani) purtea unei măști, apare nevoia umflării numărului infectărilor pentru a mobiliza, în sprijinul guvernului, armata de închinători la covid-19.  Cel puțin așa consideră virusologul italian Giulio Tarro, care explică cum stau lucrurile în Italia, scrie Antidiplomatico.it.

 „Situația actuală de contagiune din Italia confirmă previziunile pe care le exprimasem în aprilie. Între timp, să vorbim despre cel mai important fapt:internările la terapie intensivă. În ciuda ziarelor care prezintă știri false - în primul rând, evident „Il Fatto Quotidiano” care inventează chiar noi spitalizări - cele pentru Covid pot fi numărate pe degetele unei mâini. Și este foarte grav că nu ni se spune nimic despre vârstă și despre orice patologie anterioară gravă a pacienților. Același mister și pentru puținele „decese de Covid”. E suficient ca decedatul să fi ieșit poziitv la test, și, chiar dacă moare de cancer, „a murit de la Covid”. Toate astea, condimentate cu declarații ale experților în talk show-uri care continuă să recomande „nu lăsați garda jos”.

Profesotrul italian continuă:

„În schimb, ar fi potrivit să se comunice că a fi pozitiv la testul de covid nu înseamnă a fi „bolnav”, având în vedere că virusul, în marea majoritate a cazurilor, nu provoacă niciun simptom; în plus, capacitatea subiectului cu test pozitiv de a transmite infecția este limitată la primele zile, după care pozitivitatea prelungită a testului identifică doar urme de material genetic viral, nu un virus intact, activ, care  se reproduce, adică capabil să transmită infecția. 

Cu toate acestea, în Italia, persoana testată pozitiv rămâne oficial „bolnavă” și „contagioasă” până când, de două ori la rând, analiza tamponului nazofaringian dă un rezultat negativ, un criteriu, dictat inițial de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dar apoi schimbat treptat în aproape toate țările. Rezultatul este că astăzi, în Italia, având în vedere că testul RT-PCR dublu negativ poate ajunge chiar și după 4 luni  (timă în care cineva este obligat să rămână în carantină), aproape nimeni nu dorește să fie supus testării. Este o circumstanță care cauzează riscuri deoarece descurajează raportarea unei stări clinice”.


Medicul italian explică și următoarea situație:
 
„Riscul transmiterii infecției începe cu aproximativ 48 de ore înainte de apariția simptomelor. Din acest motiv ar fi de dorit să se structureze un sistem de monitorizare serios și stabil care să permită menținerea situației sub control. Vorbesc despre un screening valid din punct de vedere epidemiologic.  Nu testele care astăzi sunt impuse turiștilor care se întorc din Grecia, Croația, Spania și Malta (o dispoziție care ar putea fi numită „inteligentă” pentru a-i obliga pe italieni să frecventeze plajele din țară) sau care sunt folosite de un politician local ca mijloc de represiune”.
 

Dar cum explicați că astăzi în Italia sunt mai mulți oameni pozitivi decât în ​​luna mai, când s-au făcut mai puține testări? „După cum s-a menționat deja, parametrul pentru măsurarea situației este numărul de pacienți spitalizați la terapie intensivă. Potrivit unui renumit studiu epidemiologic realizat în luna mai, vara aceasta ar fi putut fi 151.000. Astăzi, oficial , avem 68.

Nici vorbă de al doilea val 

Dar să aruncăm o privire mai atentă la chestiunea  noilor aspecte pozitive. În ceea ce privește testele, negativitatea este frecvent urmată de o nouă pozitivitate, datorită sensibilității ridicate a reacției PCR la materialul genetic viral rezidual prezent în membranele mucoase ale pacientului și a omogenității prelevării probei. Dar în nici un caz de repozitivizare nu s-a găsit dovada infecției active sau a contagiozității. Aceeași situație în ceea ce privește imunoglobulinele anticorpilor împotriva SARS-Cov-2 care, în unele cazuri, nu mai sunt detectabile. Aceasta înseamnă că un nou val catastrofal al epidemiei urmează? În niciun caz. Între timp, aproape toate beta-coronavirusurile lasă loc imunității celulare care este perenă; și nu este surprinzător că niciunul dintre bolnavii de SARS în 2002 nu a contractat Sars CoV2. Imunitatea de tip celular, din păcate, nu poate fi detectată de testele de diagnostic pe care le utilizați. Apoi, astăzi, există tratamente eficiente (în primul rând terapia cu plasmă) pe care nu le-am avut în martie-aprilie. În ciuda acestui fapt, circul mediatic terorist continuă să creeze nebunie”.

Măștile

„Obligația purtării măștilor de toată lumea, inclusiv de copiii în vârstă de șase ani și peste, nu găsește niciun sprijin în dovezile științifice. Studiile sunt nenumărate. Dintre acestea îmi place să-l menționez pe cel produs de echipa nefrologică a Institutului Gaslini din Genova care arată cum riscul de Covid este irelevant, chiar și la copiii imunosupresați după un transplant”.