ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal în Camera Deputaților din Parlamentul Italian, după ce deputatul Vittorio Sgarbi a declarat în plen că numerele victimelor vehiculate oficial sunt „false și au menirea de a-i teroriza pe italieni”.

Discursul a avut loc pe 24 Aprilie cu ocazia dezbaterilor asupra decretului lege „Tratament Italia”.

„Să spunem adevărul, în contra ipocriziei și minciunii, împotriva numerelor false care sunt vehiculate pentru a-i teroriza pe italieni. Cei 25.000 de morți (declarați de covid-19 - n.r) au decedat de infarct, de cancer, să nu-i folosim pentru a umili Italia, pentru a le da cetățenilor informații false”, a tunat parlamentarul Alianței de Centru, o formațiune de centru dreapta.

„Se spune că au murit în Italia 25.000 de oameni de coronavirus: nu e adevărat, e un mod de a-i teroriza pe italieni și a impune o dictatură a consensului”, a continuat deputatul.

„Datele Institutului Superior de Sănătate arată că 96,3% dintre victime sunt morți din cauza altor comorbidități”, a explodat el.

Sgarbi, un reputat critic de artă, a mai spus că nu se pot impune măsuri uniforme peste tot în condițiile în care răspândirea virusului nu a fost aceeași.
 
La această oră, autoritățile italiene dau peste 26.000 de persoane ca victime ale covid-19.