Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a confirmat pe contul său de Twitter că a sosit marți la Moscova, informează România Actualități.

„Ajungem în Rusia pentru a ne întări relațiile istorice și foarte pozitive de schimb și respect între popoarele noastre. Frăția pe care am construit-o de-a lungul anilor este o axă fundamentală pentru construirea viitorului prosper al Venezuelei”, a scris Nicolás Maduro marți pe Twitter.

„Atenție, Venezuela! Suntem la Moscova, împreună cu echipa de lucru ce pune la punct toate detaliile pentru întâlnirea cu președintele Vladimir Putin. Nu pierdem nici o secundă în scopul nostru de a extinde întreaga hartă a cooperării cu sora noastră Rusia. Vom câștiga!”, a adăugat marți seară președintele venezuelean pe contul său de social media.

Anterior, o sursă care a urmărit sosirea președintelui venezuelean pe unul dintre aeroporturile din capitala rusă, a anunțat că împreună cu Nicolas Maduro a sosit la Moscova și ministrul venezuelean al petrolului, Manuel Quevedo. Împreună, cei doi reprezentanți ai Venezuelei ar putea să efectueze o vizită la sediul companiei venezuelene PDVSA, recent deschise la Moscova.

Convorbirile președintelui rus Vladimir Putin cu președintele venezuelean Nicolás Maduro sunt programate pentru ziua miercuri. Cei doi șefi de state urmează să discute, printre altele, o serie de probleme actuale privind relațiile bilaterale.

Contestat în țara lui de opoziția condusă de președintele Parlamentului, Juan Guaidó, care s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei la începutul anului 2019, cu susținere din partea S.U.A. și a mai multor state europene, președintele în exercițiu, Nicolás Maduro, este în căutare de susținere externă din partea unor aliați favorabili regimului chavist.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews