ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a confirmat pe contul său de Twitter că a sosit marți la Moscova, informează România Actualități.

„Ajungem în Rusia pentru a ne întări relațiile istorice și foarte pozitive de schimb și respect între popoarele noastre. Frăția pe care am construit-o de-a lungul anilor este o axă fundamentală pentru construirea viitorului prosper al Venezuelei”, a scris Nicolás Maduro marți pe Twitter.

„Atenție, Venezuela! Suntem la Moscova, împreună cu echipa de lucru ce pune la punct toate detaliile pentru întâlnirea cu președintele Vladimir Putin. Nu pierdem nici o secundă în scopul nostru de a extinde întreaga hartă a cooperării cu sora noastră Rusia. Vom câștiga!”, a adăugat marți seară președintele venezuelean pe contul său de social media.

Anterior, o sursă care a urmărit sosirea președintelui venezuelean pe unul dintre aeroporturile din capitala rusă, a anunțat că împreună cu Nicolas Maduro a sosit la Moscova și ministrul venezuelean al petrolului, Manuel Quevedo. Împreună, cei doi reprezentanți ai Venezuelei ar putea să efectueze o vizită la sediul companiei venezuelene PDVSA, recent deschise la Moscova.

Convorbirile președintelui rus Vladimir Putin cu președintele venezuelean Nicolás Maduro sunt programate pentru ziua miercuri. Cei doi șefi de state urmează să discute, printre altele, o serie de probleme actuale privind relațiile bilaterale.

Contestat în țara lui de opoziția condusă de președintele Parlamentului, Juan Guaidó, care s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei la începutul anului 2019, cu susținere din partea S.U.A. și a mai multor state europene, președintele în exercițiu, Nicolás Maduro, este în căutare de susținere externă din partea unor aliați favorabili regimului chavist.