ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul ortodox pe rit vechi sâmbătă seară, asistând la slujbă într-o biserică din Sankt Petersburg unde a fost botezat tatăl său, a anunțat Kremlinul, informează Agerpres.

„Această sărbătoare oferă fericire și speranță pentru milioane de credincioși (...) și îi unește în jurul valorilor creștine eterne ale țării noastre”, a declarat printre altele Vladimir Putin, potrivit comunicatului Kremlinului
 
Putin a adus de asemenea un omagiu „acțiunii cu adevărat dezinteresate a Bisericii Ortodoxe Ruse și altor confesiuni creștine în menținerea păcii și armoniei civile în țară”.

Vladimir Putin a fost prezent într-o biserică din secolul al XVIII-lea la Sankt Petersburg. După ceremonie, el a oferit bisericii o icoană din secolul al XIX-lea.

Televiziunea publică rusă a difuzat câteva imagini cu președintele rus alături de credincioși.