ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia nu are planuri agresive și nu amenință pe nimeni în lume.
 
Cu toate acestea, şeful statului rus a subliniat necesitatea unei armate ruse puternice în contextul riscurilor actuale de securitate, transmite agenția TASS, citată de Agerpres

''Rusia este o țară deschisă lumii și ea se pronunță pentru întărirea cooperării și a parteneriatului cu toți cei care doresc aceasta', a afirmat liderul de la Kremlin. 'Noi nu avem și nu putem avea planuri agresive. Nu amenințăm pe nimeni și încercăm ca orice divergență să o rezolvăm exclusiv prin mijloace politice, cu respectarea dreptului internațional și ținând cont de interesele celorlalte state', a adăugat președintele rus.

În același timp, Vladimir Putin a afirmat că autoritățile ruse vor continua să dezvolte forțele militare, întrucât, a spus el, 'o armată puternică garantează suveranitatea și securitatea Rusiei în condițiile riscurilor actuale, inclusiv a celor existente la granițele țării''.

Preşedintele rus a mai subliniat că Rusia își întărește în prezent arsenalul nuclear strategic, apărarea aeriană, precizând totodată că există o creștere a capacității de luptă pentru aproape toate tipurile de armă.

Declarațiile președintelui Vladimir Putin intervin în contextul în care Rusia este acuzată de Kiev și de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe și echipamente militare în regiune, în sprijinul separatiștilor proruși din estul teritoriului ucrainean, acuzații pe care Moscova le respinge categoric.