ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi rachete balistice intercontinentale capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă vor intra în acest an în dotarea armatei ruse. Anunțul a venit din partea președintelui rus Vladimir Putin.

'Forțele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta'', a afirmat liderul de la Kremlin, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar 'Armata-2015', la Kubinka, în apropiere de capitala rusă.

În același context, Vladimir Putin a subliniat că Rusia va acorda în continuare o atenție deosebită 'realizării programului de stat în privința înarmării și modernizării complexului militar-industrial'.

Președintele Putin a mai indicat că Rusia va crea două noi rețele radar care să controleze zonele strategice de vest și de est, precizând în același timp că armata rusă a început să primească primele noi modele de vehicule blindate care, conform afirmațiilor sale, sunt unice în lume după capacitățile de luptă ale acestora.

De amintit că Rusia critică în mod constant planurile SUA de amplasare în Europa a unor elemente din sistemul lor de apărare antirachetă, iar negocierile dintre Moscova și Washington s-au derulat de la început cu mare dificultate pe acest subiect. În contextul conflictului din estul separatist al Ucrainei, dialogul pe această temă a fost practic suspendat.



Deputaţii au decis: Mişcarea legionară a fost organizaţie fascistă

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, un amendament potrivit căruia "mișcarea legionară este considerată o organizație fascistă care a activat în perioada 1927 - 1941 sub denumirea de Legiunea "Arhanghelului Mihail", Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară, anunţă Agerpres.
 
Amendamentul a fost introdus în proiectul de lege pentru modificarea Ordonanței 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și al promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

"Mișcarea legionară a fost o organizație fascistă din România care a activat în perioada 1927 — 1941 sub denumirea de Legiunea "Arhanghelului Mihail", Garda de Fier și Partidul Totul pentru Țară. Eu consider că dacă trecem așa definiția și facem strict referire la 1927 — 1941 nu cred că vor mai fi altfel de probleme", a spus vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica.

Amendamentul a fost însușit de comisie și votat în unanimitate.

Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice, caracterul fascist al mișcării legionare este confirmat de către Academia Română prin Dicționarul explicativ al limbii române din 1998 care la explicația atribuită legionarului precizează că acesta este "membru sau simpatizant al organizației fasciste din România interbelică sau gardist".

De asemenea, a precizat Nica, manualul de istorie din clasa a XII-a, aprobat de Ministerul Educației, spune că partide cu caracter fascist au apărut și în România în 1927.


Angajații români din IMM-uri muncesc dublu față de media europeană