ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova va încerca să reia dialogul cu NATO privind măsurile de prevenire a conflictelor, după summitul Alianței Nord-Atlantice, care se va desfășura săptămâna viitoare la Varșovia. Liderul de la Kremlin și-a avertizat totodată gazdele asupra măsurilor pe care armata rusă le-ar lua în cazul unei eventuale aderări a Finlandei la Alianța Nord-Atlantică, transmite agenția Reuters.

În timpul unei conferințe de presă comune cu președintele finlandez Sauli Niinisto, liderul de la Kremlin a anunțat că după summitul NATO va avea loc și reuniunea Consiliului Rusia-NATO, iar cele două părți vor discuta despre prevenirea conflictelor în zona Mării Baltice.

Pe de altă parte, Putin a sugerat că armata rusă și-ar putea deplasa trupele mai aproape de granița cu Finlanda, dacă această țară ar deveni membru NATO.

"Ei (finlandezii) ar deveni parte a infrastructurii militare a NATO, care ar ajunge peste noapte la granițele Federației Ruse (...) Credeți că trupele noastre vor mai rămâne la 1500 de kilometri depărtare?", a avertizat Vladimir Putin, potrivit Agerpres.

La rândul său, președintele finlandez a cerut ca avioanele militare care zboară în această zonă să mențină deschise transponderele pentru a se preveni incidentele nedorite. "Toți cunoaștem riscurile legate de aceste zboruri și am propus să convenim asupra folosirii transponderelor pentru toate zborurile în regiunea Mării Baltice", a insistat președintele Sauli Niinisto.